HTML

Linkblog

Friss topikok

Áldott állapot

Tudnivalók, cikkek, infók erről a csodaszép időszakról...

Babaszoba 3.(Feng shui)

2008.03.26. 21:21 :: leia26

Babaszoba a feng shui ajánlásával
A babaszoba ideális berendezése bonyolult és összetett feladat. Mivel a gyermek egészsége, fejlődése, személyiségének minél sokoldalúbb kibontakoztatása a célunk, mindenképpen ez legyen a fő szempontunk, s inkább kevésbé figyeljünk a divatra, a szokásokra.

A feng shui felfogása alapján hat hónapos koráig a gyermek a mama mellett van a legjobb helyen. Ebben az időszakban szinte teljesen mindegy, hogy az édesanya költözik-e a gyerekszobába vagy fordítva, az azonban már korántsem mellékes, hogy milyen a kialakított helyiség. A babaváráshoz feltétlenül hozzátartozik legalább egy tisztasági festés ott, ahová a picit majd elhelyezzük.

Színválasztás

Arra is figyeljünk, hogy a falat semmi esetre se hagyjuk hófehéren. A halványzöld, krémsárga szín kivétel nélkül minden gyermekre megnyugtatóan hat. Ezek az árnyalatok nem unalmas, fantáziátlanságot, monotonságot sugalló színek, viszont nem is hatnak izgatólag. Vagyis biztosak lehetünk abban, hogy a baba békés pihenését nem befolyásolják. A gyermek egyéniségére szabott színt majd ráérünk később kialakítani. Bár nagyon szépek és kedvesek az állatfigurás tapéták, mégis az lenne a jó, ha a szülők ellenállnának ezek csábításának. Hamar egyhangúvá válik, és nem segíti a pici érdeklődésének felkeltését.

Tervezzünk hosszú távra

Már a legelső otthon töltött pillanattól fogva nagyon fontos a babaágy elhelyezése. Ha csak lehet, méressük be energetikailag a helyet, hisz a kicsi egyik legfontosabb „dolga" az alvás. Tehát a pihenés a fejlődés legjelentősebb kritériuma. A gyerekszoba kialakításánál legyen szempont a variálhatóság, mivel a kicsi növekedésével a berendezése átalakul. Például a csecsemőnek nem kell íróasztal, a hatéves csemete fő feladata viszont a tanulás lesz. Hosszú távra alakítsunk ki meleg, harmonikus fészket, ami önmagában természetesen kevés. Sok törődés, odafigyelés, lelki támogatás kell még, de a tér elrendezése nagymértékben segíti a nevelés folyamatát.

Segítség a bútortologatáshoz

Amennyiben megtehetjük, hogy már a kezdetektől van babaszobánk, akkor a következő alapszabályokra minden körülmények között ügyeljünk:

• Az ágyat sose tegyük világítótestek, polcok, gerendák alá. A világítás zavaró, a polc nyugtalanító lehet.

• Mód szerint ne is a szoba középpontjában legyen. Akadályozná az energiák szabad áramlását.

• A huzat miatt nem célszerű sem ajtó, sem pedig ablak közelében elhelyezni. Ha nincs sok választási lehetőség, átmenetileg az anya legyen ilyen pózban.

• Fokozott gonddal válasszuk a bútorzatot is. A méretek igazodjanak a csemete korához, hiszen a túlméretezett bútorok bizonytalanság, félelem érzését alakíthatják ki a gyermekben.

 

(Forrás: Anyák lapja)

Szólj hozzá!

Címkék: babaszoba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása