HTML

Linkblog

Friss topikok

Áldott állapot

Tudnivalók, cikkek, infók erről a csodaszép időszakról...

Babahordozás előnyei avagy miért hordozzunk?

2010.10.13. 09:18 :: leia26

 

 

Mert a hordozás a kisbaba életét jobbá, az édesanyjáét pedig könnyebbé teszi. :)

Egyszerűbb a városi közlekedés babával
Egy textil babahordozó nagyon megkönnyíti a városi közlekedést. Nem kell cipelnünk a babakocsit a lépcsőkön, segítséget remélve. Könnyebben felférünk a buszra. A kis boltocskákba is be tudunk menni vásárolni. Plusz a kicsi magasabban van, ahol tisztább a levegő.

Elősegíti a kötődést
A hordozás erősíti a bizalmat és a kötődést baba és mama, baba és papa között. "Számos fejlődéslélektani kutatás igazolja, hogy azoknak a csecsemőknek, akiket gyakran ölbe vesznek, megölelnek, az érzelmi élete sokkal egészségesebben fejlődik, mint azoké, akiknek hosszú időszakokra nélkülözniük kell a fizikai kontaktust." (Gary Chapman: Egymásra hangolva) 

A hordozott babák kevesebbet sírnak
Ez természetes, hiszen kevesebb zajjal is jelezni tudnak, hogy szükségük van ránk, éhesek, fáradtak vagy pelenkát kell cserélni.

A hordozott babák érdeklődőbbek
A szemmagasságban levő hordozott babának több alkalma nyílik arra, hogy részt vegyen a körülötte zajló beszélgetésekben, megfigyelje, ahogy anyja tesz-vesz. Többet tanul, kevésbé unatkozik.

Felszabadítja a kezünket
Ha hordozót használunk, könnyebb játszani a nagyobb testvérrel, mialatt a kicsi hozzánk bújva elégedetten szopik vagy nézeget.

Pihentethetjük a karunkat
A jó babahordozó a baba súlyát egyenletesen elosztja a törzsünkön, így kényelmesebben tarthatjuk a babát, mint karon.

Hogy is állunk a házimunkával?
Ha éppen nem játszik el egyedül a baba, a kendőben nem fog unatkozni, amíg mi elvégezzük a legszükségesebb tennivalókat, vagy készítünk magunknak egy szendvicset.

A hordozott babák biztonságban vannak
Azáltal, hogy megosztjuk velük személyes terünket, megvédjük őket a nemkívánatos ismeretlenektől. És ha a hátunkon van, a tipegőnk sem tud kiszaladni a világból, míg egy pillanatig másra figyelünk.

Megkönnyíti az újszülöttek gondozását
Az újszülöttek számára a hordozás biztosítja mindazt, ami számukra ismerős ebben a nagy új világban: anyjuk ismerős hangját, illatát, táplálékot, az egyszerre nyugtató és stimuláló mozgást, a szorosságot, kellemes meleget. Tegyük be őket a kendőbe, és szinte erőfeszítés nélkül mindent megkapnak, amire szükségük van.

forrás: babakozelben.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: hordozás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása