HTML

Linkblog

Friss topikok

Áldott állapot

Tudnivalók, cikkek, infók erről a csodaszép időszakról...

Tudatosság

2008.03.26. 21:14 :: leia26

A fogantatásra való felkészülést úgy a várandós nő, mint újszülöttje egészsége szempontjából nem lehet eléggé hangsúlyozni!

A másállapot ideje értékes időszak, amelyet ki kell használni a születendő gyermek érdekében is! A várandósság kilenc hónapjában az anya szervezete gyakorolja a legnagyobb befolyást születendő gyermekére.

A leendő anyuka gondolatai, gondolkodásmódja komoly jelentőségű a születendő baba szempontjából, a fogantatás és a várandósság idején. Ezért nagyon ajánlhatók a szülésre felkészítő olyan pszichoterápiás módszerek, mint például az autogén tréning. A jóga szintén hasznos lehet.

Mennyit és mit egyek?

A fogantatás előtt különösen fontos az egészséges táplálkozás. Erre az időszakra érdemes szakítani a zsíros, nehéz ételeket, sok cukrot, fehérlisztből készült terméket, gyorsételeket tartalmazó táplálkozással. Helyette ajánlható a vitaminokban – főleg A-, B1-, C- és D-vitamin –, nyomelemekben és ásványi anyagokban – elsősorban vasban, kalciumban és magnéziumban – bővelkedő és sok értékes fehérjében – tejtermékek, növényi fehérjék – gazdag étrendre való áttérés. Kitűnő C-vitamin-forrás a csipkebogyótea, a szezámmag pedig rengeteg kalciumot tartalmaz. De nem csak a fogantatásig kell egészségesen étkezni! A várandósság idején, sőt a gyermek megszületését követően is fontos ez a fajta táplálkozás.

• Tipp: minden falatot alaposan rágjon meg, inkább többször és egyszerre csak kevesebbet egyen a jó emésztés érdekében!

Méregtelenítsen terhesség előtt!

Ha a leendő várandós anyuka szervezetét már nem terhelik élvezeti cikkekből, fogászati anyagokból és a környezetből származó mérgek, akkor a későbbiekben az anya szép marad, a gyermeke pedig egészséges lesz. Ezért a teherbe esés előtt nagyon fontos a megfelelő méregtelenítés – például diéta, gyógyteák, avagy homeopátia segítségével. Ezzel kapcsolatban mindenképpen érdemes kikérni hozzáértő szakember véleményét!

• Ne feledjük! A növekvő magzat nagyon sok ásványi anyagot igényel. 

Szólj hozzá!

Címkék: felkészülés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása