HTML

Linkblog

Friss topikok

Áldott állapot

Tudnivalók, cikkek, infók erről a csodaszép időszakról...

Feng shui, aromaterápia, várandósság

2008.05.12. 07:26 :: leia26


Az illatos szerek rendszeres használata mindenki számára természetes. Jobbnál jobb fürdők, légfrissítők, borogatások, parfümök, légtisztítók közül válogathatunk, de azt már kevesen tudják, hogy ezek napi alkalmazásával, tudatos válogatásával a testi-lelki harmóniánk fenntartását szolgáljuk a várandósság alatt is.

A feng shui filozófiájában és tanításaiban fontos szerepe van az aromaterápiának. Szinte mindenki számára természetes, hogy a növények széppé teszik a környezetüket. Oxigént termelnek, tisztítanak és szemet gyönyörködtetnek. Valamennyi érzékszervünket megmozgatják, illatuk, színük, aromájuk, ízük, formájuk egyaránt nélkülözhetetlen az összhatásban. A növények természetes kivonatait tudatosan alkalmazva aromaterápiát végezhetünk. Ez a fajta gyógymód a test, a lélek és a szellem egészségének helyreállítását szolgálja. Az aromaterápiával rengeteg betegség megelőzhető.

Jótékony ilatok

Az illóolajok az egész immunrendszert roborálják, oldják a feszültségeket, fokozzák az emberek jó kedélyét: képesek befolyásolni a hangulatot, a munkakedvet, tehát összességében kihatnak a testi-lelki egész-ségünkre. Az aromaterápia olyan természetes gyógymód, mely időnként erősebb, mint bármelyik medicina, mégpedig káros mellékhatások nélkül. Különösen kiemelkedő jelentősége lehet a várandósság idején, hiszen ilyenkor a gyógyszerek szedése nem mindig megoldható.

Alkalmazásuk

Az illóolajak felhasználási lehetősége igen változatos. A legegyszerűbb, ha bőr-, haj- és testápoló szerként használjuk. Forró vízbe csepegtetve, törölközőbe burkolózva inhalálhatunk. Az aromaterápiás fürdő első-sorban a testi fáradtság, a végtagfájdalmak elűzésére kiváló. Az aromaterápiás masszázs hatása a csontokig érezhető, szinte minden testrész működését pozitívan befolyásolja. Egyszerű belégzéssel is sokat tehetünk a légutak tisztításáért, a légvétel könnyítéséért, a feszültségek oldásáért. Fűszerként pedig ételeket ízesíthetünk velük. Bár a szakértők egyöntetű véleménye az, hogy aromaterápiával ártani nem lehet, azért lényeges, hogy ismerjük az egyes illóolajok hatásmechanizmusát.

Néhány ötlet:

Bazsalikom
Eloszlatja a bélgázokat, megelőzi a székrekedést, de kiváló émelygés, gyomorgörcs és hányinger ellen is. Lelki hatása sem mellékes, hisz kiválóan oldja a szorongásokat, ami a legkiegyensúlyozottabb kismama esetében is fellép a várandósság utolsó heteiben.

Fenyőolaj
A fenyőolaj megvéd a fertőzésektől. Erősíti az immunrendszert, csökkenti az izmok fájdalmát, megelőzi a görcsös állapot kialakulását, amivel a terhesség végén fokozottan számolhat a várandós. Lábfürdőként valósággal megújítja a járó szerveket.

Gyömbérolaj
Fűszerként ételekben kiváló „hasfogó" és emésztésjavító, a hát és a gerinc masszírozásával pedig enyhíti a fájdalmat, sőt, teljesen képes azt elmulasztani.

Koriander
A várandósság végén mindenki küzd fáradtsággal, kimerültséggel. Fűszerként használva a koriander valóságos csodaszer. Méregtelenít, oldja a krónikus gyengeséget, erős fájdalomcsillapító. Alkalmas izomgörcsök oldására, csökkenti a feszültséget, ellazít, a szervezet egész energiaszintjét megemeli.

(Forrás: Anyák Lapja)

Szólj hozzá!

Címkék: feng shui

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása