HTML

Linkblog

Friss topikok

Áldott állapot

Tudnivalók, cikkek, infók erről a csodaszép időszakról...

Babaápolás

2009.03.07. 09:49 :: leia26

A kisbabáknak nagyon érzékeny a bőrük, így nagyon sok baba ápolási termék kapható, amelyek valójában tele vannak szintetikus vegyi anyagokkal.  A valóság az, hogy a baba ápoláshoz nem sok minden szükséges – víz, vatta, néhány természetes olajkivonat és gyógynövény fű..

Először is, a kisbabákat nem muszáj minden nap fürdetni. Sőt, az első hetekben jobb egyáltalán nem fürdetni őket, mert az újszülött bőre nagyon vékony, így sokkal érzékenyebb, mint a felnőtt bőr. A sok mesterséges tisztálkodó szertől hamar kiszárad a  kisbabák bőre, amely újabb és újabb terméket igényel. Azonban elég a végtagjaikat csupán lemosni kamilla teás vagy forralt (de lehűlt!) vízzel. Később, kb 4-6 hetesen, be lehet vezetni a rendszeres fürdést, de elég két-három naponta vagy egy héten egyszer fürdetni. 

A boltokban kapható baba ápolási termékek nagy része sajnos a következő vegyi anyagokat tartalmaz:

Parabon (methyl,propyl,butyl,ethyl)- ez egy szintetikus tartósítószer, amely kiütést és allergiát okoz

Nátrium Lauryl szulfát (SLS)  - habot képző mosópor, amely irritálja a szemet és lehetséges, hogy rákkeltő tulajdonságokkal rendelkezik.

Triethanolamine (TEA)  - egy másik mosószer, amit baba samponokba teszek, hogy ne csípje a szemeket. Érdekes módon mégis allergiát válthat ki, sőt, más anyagokkal kombinálva rákkeltő is lehet.

Tehát ha veszünk babaápolási termékeket, feltételül nézzük meg, hogy mit tartalmaznak! A fentiek mellett a következőket is kerüljük: Propylene glycol, PVP-VA copolymer, stearalkonium choride, mesterséges színezékek, mesterséges parfümök.

Igen, látom az anyukák kétségbeesett arcát – szinte minden baba ápolási termékben található legalább egy megemlített anyag. Már lehet kapni olyan termékeket, amelyek csupán természetes alapanyagokat tartalmaznak, de ezek elég drágák, és őszintén szólva némelyikük egy nagy átverés, mert tized áron meg lehet venni a hozzávalókat, amelyeket könnyen össze lehet keverni.  Azonban a Weleda német cég babaápolási termékeit aránylag elérhető árban lehet kapni  - ezek körömvirág (calendula) olajt és egyéb természetes anyagokat tartalmaznak. A termékeik közül ajánlom a körömvirág szappant, a popsi kenőcsöt, a babafürdőt és a baba arckrémet (amely olyannyira finom, hogy én is használom!).

A lényeg, hogy kerüljük a mesterséges kozmetikai termékeket és álljunk át a természetes babaápolásra. Ez nem csupán a baba bőrének jobb, hanem a pénztárcánkat is kevésbé sérti, ugyanis az alapanyagok sokkal olcsóbbak. A következő bejegyzésben a természetes babaápolás szükséges alapanyagairól írunk.

Forrás: tutitippek.hu

Szólj hozzá!

Címkék: babaápolás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása