HTML

Linkblog

Friss topikok

Áldott állapot

Tudnivalók, cikkek, infók erről a csodaszép időszakról...

Szempontok babakocsi választásához

2008.05.17. 11:07 :: leia26



Babakocsi a család lakóhelye szerint

Kertes házban élő kisbaba számára a séták gyakran kiválthatók azzal, hogy a baba a babakocsiban kihelyezzük a kicsit a délutáni szunyókáláskor, a friss levegőjű teraszra vagy erkélyre, így a babkocsit kevesebbszer “tologatják” a szülők, inkább csak a teraszon pihen a kisbaba benne...

Lakópark, vagy társasház, esetleg lakótelep anyukája sokkal több sétát kell hogy tegyen a kisbabával, naponta ki kell hogy mozdulnia otthonról, minden időben, minden évszakban, tehát neki a babakocsi mindennapos kellék lesz. Érdemes erre gondolni.

Babakocsi a család, a leendő anyuka életmódja szerint

Otthon ülő, nem igen kimozduló életvezetés mellett nem lesz létkérdés a legdrágább, legszebb, legmodernebb babakocsi otthonra, hiszen ki tulajdonít neki jelentőséget igazán a szomszédokon kívűl (akik még irígyei is lehetnek egy drága babakocsi láttán).

Utazó, sokat jövő-menő családtagokkal, a tempót csak egy praktikus babakocsi tudja tartani, ezért jobb egy mindenre felkészített babakocsi mellett dönteni, hiszen az autóba pakolni, kitenni betenni, szétszedni, miközben a kicsi az ülésben vár!!! - jobb esetben mosollyal :)) .... és ezt mind egyedűl (néha) nem kis energia.

Családtervezés

Szempont lehet a család elképzelése, hogy összesen hány gyermeket szeretnének majd. Több gyermek esetén egy új babakocsi jobban van kihasználva, akkor megéri az új többfunkciós babakocsi megvásárlása.

Az anyagi körülmények minden családban meghatározóak. Az, hogy mennyit tudunk rászánni. Kötött anyagi lehetőségek mellett a használt babakocsi vásárlása jó ötlet lehet. Érdemes jó előre tallózni az internet használt babakocsi oldalain, hiszen a hirdetett babakocsi tulajdonosok is anyukák, nehezen mozognak, érte kell menni, az ország távolabbi pontjairól is jöhet egy jó ajánlat. Ezért időben kell keresgélni hogy meglegyen a kívánt babakocsi.

Biztonság – Babakocsi tárolása

Szintén szempont a biztonság. Nem mindenki lakik kertes házban. Ha nem lehet a babakocsit a lakásba könnyen bevinni pl. ha nincsen lift, a lépcsők nehézzé teszik azt...

Egy drága babakocsit kint hagyni a társasház közfolyosólyán – nem a legbiztonságosabb, és szívfájdalmat ne okozzunk magunknak. Másrészt a takarítás és a por miatt sem érdemes újba fektetni.

TIPP: ha egy lakóházközfolyosón kell tárolni, akkor lezárva és egy letakarva legyen és én inkább egy egyszerűbb használt babkocsi mellett döntenék.

Költségvetés a babakocsi vásárláshoz

Érdemes költségvetést készíteni mielőtt álmaink bébije megérkezik, hiszen sok mindenre lesz szüksége és még több dolog merül majd fel menet közben, miután már a kisbaba megérkezett. Az anyukának legjobban tetsző babakocsi nem minden.

Lásd még: Tippek a babaholmik, babaruhák, kelengye összeállításához.

forrás: www.babakocsi.net

Szólj hozzá!

Címkék: babakocsi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása